top of page

Hoogtewandeling rondom centrum 

8,5 km
Prachtige uitzichten

U gaat bij ’t Koetshoes naar links en vervolgens weer links langs de sportvelden van V.V. Walram. U volgt dit voetpad tot aan de Geulbrug. Direct na de brug gaat u rechts tot aan de verharde weg. Hier gaat u links tot aan het zebrapad. Hier steekt u over. U neemt het voetpad langs de Geul en blijft dit volgen tot aan De Halderpark. Hier oversteken tot aan de T-splising bij de Emmalaan. Hier gaat u links en vervolgens rechts naar de Plenkertstraat. Hier loopt u rechtdoor langs Bierbrouwerij De Leeuw tot aan de Koningswinkelhof. Hier neemt u links het voetpad (rode paaltjes) tussen het mergelhuis en de Koningswinkelhof (Heytgrachtspad).

Blijf dit pad van de rode route volgen en u arriveert op de top van de Cauberg. Steek voorzichtig de weg over naar de hoofdingang van het Landal Greenpark en loop vervolgens rechtdoor naar het kasteelachtige rode hoofdgebouw. Voor het hoofdgebouw (rode paaltje) gaat u even naar links en loopt via een trap (met rood paaltje) langs het lage gebouw naar beneden, door het poortje de trap af en het draaihek door. U komt dan in een oude hoogstam-fruitboomgaard en volgt de rode paaltjes naar rechts en komt dan weer bij een draaimolen op het parkeerterrein van de Model-Steenkolenmijn.

U steekt de rijweg bij de oversteekplaats over en gaat rechts van de ingang van de feestgrot het pad op. U volgt de weg via de rode en blauwe paaltjes door het Vogelbos. Boven het Vogelbos gaat de wandeling over van het rode naar het blauwe paaltje. U loopt deze weg door met in de verte de Wilhelminatoren en aan uw linkerzijde schitterende uitzichten over Valkenburg.

Op de verharde weg gaat u bij de kruising links, het rode paaltje volgend, naar de Wilhelminatoren.

Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht.

U volgt het pad rechts af (tussen de ingang van de Wilhelminatoren en de aankomst van de kabelbaan) en volgt de rood/gele route een eind omlaag. Bij het hekwerk houdt u rechts aan, achter het bos van Parkhotel Rooding (linkerzijde) en aan de rechterzijde langs de ingang van het sprookjesbos. U komt uit onder aan de voet van de Sibbergrubbe, gaat een 30-tal meters naar rechts en steekt de weg over. Tussen huisnummer Sibbergrubbe 3 en 5 loopt een smal pad links omhoog (gele route). U blijft dit pad (steil omhoog) volgen en draait (bij het bord Natuurreservaat Gerendal) naar links af.

Aan het eind van dit pad (600m) staat een bankje. Ga hier even lekker zitten en geniet van het mooie uitzicht dat dit plekje te bieden heeft.

U volgt nog altijd de gele route! Bij de genoemde rustbank gaat u via een doorgang in de afrastering linksaf door het weiland naar beneden. U gaat links af, richting St. Jansboskapel en na 150 meter steekt u de provinciale weg (Oud Valkenburgerweg) over. Let goed op! U komt nu in de oprijlaan naar Kasteel Schaloen, met aan de linkerzijde de kasteeltuinen die zeker een bezoekje waard zijn.

Aan het eind van de oprijlaan houdt u rechts aan (gele paaltjes) en loopt u door een prachtige beukenlaan richting “De Drie Beeldjes”. Bij de drie beeldjes gaat u linksaf en blijft deze weg volgen tot u ’t Koetshoes weer ziet liggen.

Hopelijk heeft u genoten van uw wandeling. Uiteraard bent u bij ons nog welkom voor een hapje en een drankje!

Met vriendelijke groet,

Het team van 't Koetshoes

bottom of page